Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Konkurs kulinarny Nasze Dziedzictwo Kulinarne „Smaki Regionów Południowej Wielkopolski” w Dobrzycy

RED
Podczas IX konkursu kulinarnego Nasze Dziedzictwo Kulinarne „Smaki Regionów Południowej Wielkopolski” udział wzięło 17 kół i stowarzyszeń.

Jury, w składzie: przewodniczący – Zygmunt Jaworski oraz członkowie Elżbieta Prusak, Małgorzata Pawłowska, Piotr Świderski i Katarzyna Wojtkowiak, dokonało oceny przygotowanych potraw i przyznało następujące miejsca:

I miejsce – Koło Gospodyń Wiejskich w Sośniczce za zupę czerninę z makaronem i kulebiaczki

II miejsce – ex aequo Koło Gospodyń Wiejskich w Sośnicy za zupę grochową z wkładką i kaczkę w sosie żurawinowym oraz Koło Gospodyń Wiejskich w Dobrzycy za karkówkę w sosie pomidorowym z pieczarkami

III miejsce – ex aequo Koło Gospodyń Wiejskich w Kraszewicach za kaczkę nadziewaną jabłkami, ogórki małosolne, chleb, ocet jabłkowy, dżem borówkowy, dynie, smalce i mniszek oraz Koło Gospodyń Wiejskich w Lutyni za zrazy.

Nagrodę specjalną otrzymali:

– Dzienny Dom Senior – Wigor w Sośnicy za ciasto drożdżowe – nagrodę ufundowała Pani Prezes Banku Spółdzielczego w Dobrzycy Grażyna Palczewska,

– Koło Gospodyń Wiejskich w Dobrzycy za najładniej przystrojone stoisko – nagrodę ufundował Starosta Powiatu Pleszewskiego Maciej Wasielewski,

– Koło Gospodyń Wiejskich w Lutyni za największą ilość przygotowanych potraw – nagrodę ufundował Burmistrz Gminy Dobrzyca Jarosław Pietrzak.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pleszew.naszemiasto.pl Nasze Miasto