![SKŁADNIKI:ciasto: 300 g sucharków, słoik nutelli, krem: 100...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/0d/23/5a9179971a63c_o_large.jpg)
Przepisy z XIII edycji Gminnego Konkursu Wypieku Ciasta Domowego w Brzeziu
Marlena Maniak z Prokopowa Walentynkowa Rozkosz
SKŁADNIKI:ciasto: 300 g sucharków, słoik nutelli, krem: 100 g orzechów laskowych, 1,5 szklanki mleka w proszku, 4 łyżeczki cukru waniliowego, 1/4 szklanki śmietany 30 lub 36%, kostka dobrego masła, 3 łyżki miodu, śmietana: 250 ml śmietanki 30 lub 36%, 200 g serka mascarpone,3 łyżki cukru pudru WYKONANIE : Sucharki rozdrabniamy i mieszamy z nutellą w temperaturze pokojowej. Wykładamy na blaszkę i wstawiamy do lodówki. Orzechy rozdrabniamy, podprażamy na patelni. Masło rozpuszczamy w rondelku razem z cukrem waniliowym i zalewamy nim orzechy. Miksujemy razem na wolnych obrotach. Dodajemy śmietankę, miód i dalej miksujemy. Dosypujemy mleko w proszku i nadal miksując ucieramy na puszystą masę. Wykładamy na ciasto. 250 ml śmietanki ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder. Dodajemy serek i ubijamy do połączenia. Wykładamy na krem. Dekorujemy według uznania.