- Jury w składzie: Justyna Zawieja (prezeska Stowarzyszenia "Przyszłość Kotlina), Irena Kuczyńska (pleszewska blogerka) oraz Monika Nowaczyk (nauczycielka przedmiotów gastronomicznych w ZST w Pleszewie) zwracały uwagę nie tylko na smak, nawiązanie do pory roku (wiosna), czy wartości odżywcze dań, ale również na wygląd i podanie potrawy. Zwyciężczynią została pani Teodora Wasielewska z Jarocina, która dodała do swojej sałatki żurawiny, drugie miejsce zajęła pani Teresa Lisiak z Pleszew, która zaprezentowała sałatkę z surowych pieczarek oraz koperku, natomiast trzecie miejsce zajęła pani Janina Wojtala z Pleszewa, która zaskoczyła jury sałatką krabową. Jury przyznało również aż cztery wyróżnienia. Każdy uczestnik otrzymał pamiątkowe szklane kubeczki oraz zdrowe produkty - informuje Emilia Golińska z Centrum Wspierania Inicjatyw Społecznych w Pleszewie.
Wspólne popołudnie zakończono biesiadą przy dźwiękach keybordu, na którym grał Gerard Studziński. Lucyna Roszak prezeska Fundacji Animacja oprowadziła gości z Jarocina po centrum i opowiedziała o ofercie Miasta i Gminy Pleszew skierowanej do seniorów.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?