- Chcę zaproponować to, co już było. Wzorowe cukiernictwo oparte jest na przedwojennych recepturach - mówi Tomasz Vogt, wymieniając najważniejsze składniki: prawdziwe masło, śmietana, jaja, cukier, bakalie, mąka, cytryna, pomarańcza...
-Wszystkie moje wyroby będę produkował ręcznie jak prawdziwy rzemieślnik - dodaje pan Tomasz, podkreślając, że w zawodzie cukierniczym ma już sześćdziesięcioletnią praktykę.
Wśród propozycji sprzed lat, które przygotowuje dla pleszewian są kruche ciastka, biszkopciki, keksiki, marcepanki czy małe anyżki. Wszystko wykonane z regionalnych produktów i przywołujące na myśl rodzinne smaki. A oferta ma się poszerzać.
- Zawiozłem moje keksiki do lekarza w Warszawie, po następnej wizycie powiedział, że jest to mistrzostwo świata. Nie kłamię
- mówi z uśmiechem pan Tomasz.
Politycy wspominają swoje mamy!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?