Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

21 osób uczyło się, jak zagospodarować żywność

Damian Cieślak
Małgorzata Woldańska
W Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej w Choczu po raz kolejny w ramach działań towarzyszących realizacji Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 odbyły się warsztaty kulinarno-żywieniowe. Program współfinansowany jest z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.

W pierwszych warsztatach, które odbyły się w listopadzie 2016 r. uczestniczyło 39 osób. Natomiast teraz stawiło się 21 osób. - Prowadzący spotkanie przekazali wiedzę praktyczną i teoretyczną na temat odpowiedniego zagospodarowania produktów otrzymanych z Banku Żywności. Przepisy kulinarne oraz praktyczne porady zapisano w poradniku, który został przekazany uczestnikom wraz z drobnymi upominkami - opowiada Małgorzata Woldańska, kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Choczu.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pleszew.naszemiasto.pl Nasze Miasto