18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepisy na pleszewskie placki upieczone na konkurs!

red
CYTRUSEK
Gabriela Szwedek z Rokutowa (przyniósł mąż Grzegorz)

Krem I: 2 budynie cytrynowe (bez cukru), 1 galaretka cytrynowa, sok z jednej cytryny, 0,5 l wody, 4 łyżki cukru. Wszystko razem zagotować wraz z budyniem. 
Rozetrzeć 1 kostkę  ,,Kasi’’ z dwoma  2 żółtkami i zimnym kremem

Krem II: 0,5 l kremówki, 2 cukry waniliowe, 2 śmietan-fixy, 1 łyżeczka żelatyny

Wykonanie::
Na spód blaszki kładziemy cienki biszkopt. Na biszkopt kładziemy krem gotowany nr 1. 
Na krem pierwszy kładziemy krem nr 2. Na krem drugi kładziemy ciastka petitiki namoczone w wódce i polewamy polewą lub lukrem.
CYTRUSEK Gabriela Szwedek z Rokutowa (przyniósł mąż Grzegorz) Krem I: 2 budynie cytrynowe (bez cukru), 1 galaretka cytrynowa, sok z jednej cytryny, 0,5 l wody, 4 łyżki cukru. Wszystko razem zagotować wraz z budyniem. Rozetrzeć 1 kostkę ,,Kasi’’ z dwoma 2 żółtkami i zimnym kremem Krem II: 0,5 l kremówki, 2 cukry waniliowe, 2 śmietan-fixy, 1 łyżeczka żelatyny Wykonanie:: Na spód blaszki kładziemy cienki biszkopt. Na biszkopt kładziemy krem gotowany nr 1. Na krem pierwszy kładziemy krem nr 2. Na krem drugi kładziemy ciastka petitiki namoczone w wódce i polewamy polewą lub lukrem. Paulina Latosińska
Dwadzieścia przepisów na placki, które upiekły pleszewianki na konkurs wypieku ciasta domowego Brzezie 2012
od 7 lat
Wideo

Ekspresowa pizza z cukinii

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pleszew.naszemiasto.pl Nasze Miasto