Każdy uczeń przystępujący do egzaminu zawodowego musiał przygotować konkretny przedmiot. Do swojej dyspozycji dostał odpowiednie materiały i narzędzia oraz dostęp do urządzeń stolarskich. Na wykonanie zadania wszyscy mieli trzy godziny. Nad prawidłowością przeprowadzenia końcowego sprawdzianu z umiejętności stolarskich nadzór sprawowała Okręgowa Komisja Egzaminacyjna z Poznania.
- Za nami już egzamin zawodowy dla kucharzy, którzy zdawali go w czerwcu. Teraz o potwierdzenie swoich kwalifikacji starają się stolarze, którzy kończą w tym roku szkołę branżową I stopnia i już jako absolwenci są gotowi do wejścia na rynek pracy. Podobnie jak gastronomia, tak i branża stolarsko- budowlana nie tylko jest wymagająca, ale i też cały czas poszukuje nowych rąk do pracy. Tak więc nasi wkrótce byli już uczniowie nie powinni mieć problemów ze znalezieniem zatrudnienia - tłumaczy Sylwia Kordylas, zastępca dyrektora Centrum.
Egzamin odbywał się nie tylko w reżimie sanitarnym, ale przede wszystkim z zachowaniem wszelkich zasad bhp.
Polub nas na FB
POLECAMY RÓWNIEŻ:
Wykolejenie pociągu w austriackich Alpach. Rannych kilkanaścioro dzieci
Wskaźnik Bogactwa Narodów, wiemy gdzie jest Polska
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?