Kurs przeprowadził Rejonowy Ośrodek Szkolenia Zawodowego Młodzieży w Pleszewie działający przy Centrum.
- Uczestnicy projektu odbyli 150 godzin szkolenia zawodowego w zawodzie zarekomendowanym przez doradcę zawodowego, zgodnie z Indywidualnym Planem Działania.Tam uczyli się podstawowych czynności niezbędnych do wykonywania prac kuchennych. Kolejnym etapem zdobywania przez nich kwalifikacji zawodowych będą trzymiesięczne staże zawodowe u pracodawców, gdzie będą mogli wykorzystać nabyte podczas kursu umiejętności. Zadaniem zakładów pracy będzie zapoznanie uczestników projektu ze sposobem funkcjonowania firmy oraz organizacją i specyfiką pracy - wyjaśnia Magdalena Mazur,specjalista ds.kształcenia W ROSZM.
Odbycie kursu pozwoli przeszkolonym osobom odnaleźć się w nowych warunkach pracy i będzie stanowiło istotny etap przygotowania ich do budowania własnej ścieżki kariery zawodowej.
Źródło: CKIW OHP w Pleszewie
Wielki Piątek u Ewangelików. Opowiada bp Marcin Hintz
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?