9 z 14
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![HUMMUS I INNE PASTY Z ROŚLIN STRĄCZKOWYCH...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/52/b7/613224a2dfc9a_o_large.jpg)
fot. pixabay.com
Najlepsze zamienniki masła - tym możesz zastąpić masło. Te rzeczy masz często pod ręką
HUMMUS I INNE PASTY Z ROŚLIN STRĄCZKOWYCH
Tutaj ogranicza nas tylko wyobraźnia. Możliwości jest wiele a pasty można dodatkowo wzbogacać jajkami, mięsem czy rybami.
Najbardziej uniwersalną ze wszystkich past jest hummus, który dodatkowo jest bezglutenowy i bezmleczny, więc sporo osób na dietach eliminujących nabiał lub gluten może go spożywać bez ograniczeń.
Innymi pastami na kanapkę zamiast masła mogą być: pasta z makreli, pasta z tuńczyka, pasta jajeczna, pasta z fasoli, bobu, pasta z bakłażana, z papryki, buraków czy groszku.
Zobacz przepis na pyszny hummus