Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Najlepsze regionalne produkty zagościły w Ośrodku Kultury Leśnej w Gołuchowie

red.
Słodkie miody, aksamitne sery, przetwory z sezonowych owoców, a nawet orzeźwiająca lemoniada z bzu - to zaledwie kilka z kilkudziesięciu produktów, które królowały dziś w Ośrodku Kultury Leśnej w Gołuchowie. Wszystko za sprawą wojewódzkiego finału XVIII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”, który rozstrzygnięto właśnie w gołuchowskiej wiacie edukacyjnej.

Rozdanie nagród w konkursie organizowanym przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego w partnerstwie z Urzędem Marszałkowskim Województwa Wielkopolskiego oraz z Wielkopolską Izbą Rolniczą, połączono ze świętowaniem jubileuszu 10 – lecia Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska.

Wicemarszałek Województwa Wielkopolskiego Krzysztof Grabowski w czasie otwarcia uroczystości przypominał, że gdy w 2008 roku Wielkopolska dołączyła do Sieci, reprezentowało ją zaledwie kilkunastu producentów. Dziś jest ich 130. - Udało nam się przede wszystkim doprowadzić do tego, że Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska jet rozpoznawalna w naszym regionie - podkreślił.

Najważniejszym punktem uroczystości było oczywiście ogłoszenie, jakie produkty otrzymały nagrody i wyróżnienia. Ich producenci odebrali dyplomy oraz nagrody ufundowane przez Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pleszew.naszemiasto.pl Nasze Miasto