Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Kto chce być wójtem gminy Żary? O władze walczą trzy osoby

Kto chce być wójtem gminy Żary? O władze walczą trzy osoby

Piękny czas, kiedy po Wiśle pływały żaglówki, a wędkarze łowili ryby

Piękny czas, kiedy po Wiśle pływały żaglówki, a wędkarze łowili ryby

Polecamy

Wywiad z Jakubem Lofkiem, reprezentantem Polski

Wywiad z Jakubem Lofkiem, reprezentantem Polski

Polacy nie chcą religii w szkołach? Wyniki sondażu mogą zaskakiwać!

Polacy nie chcą religii w szkołach? Wyniki sondażu mogą zaskakiwać!

Sprawdź kandydatów na burmistrzów i wójtów w powiecie słupeckim

Sprawdź kandydatów na burmistrzów i wójtów w powiecie słupeckim