Jury nie miało łatwego zadania, bowiem na stołach pojawiły się same pyszności: dania główne, przetwory, wypieki czy sałatki. Kulinarne popisy uczestników oceniali: Arkadiusz Ptak (wiceburmistrz Pleszewa), Irena Skowrońska (Prezeska PZERiI w Pleszewie) Marcin Wygralak (właściciel restauracji Frascati) oraz Justyna Zawieja (autorka książek kulinarnych)
Jak zdecydowano po długich obradach, I wywalczyła Elżbieta Bandosz, która zaprezentowała polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym z kaszą. W nagrodę otrzymała szybkowar ufundowany przez Urząd Miasta i Gminy w Pleszewie. II miejsce przyznano Teresie Urbaniak, która podała schab gotowany na zimno i na gorąco z warzywami, w jej ręce trafił robot kuchenny. III miejsce otrzymała Ewa Sołtysiak, która podała danie jarskie - krokiety z kapustą i grzybami i w nagrodę otrzymała bony o wartości 100 zł do wykorzystania w Catering "Comfort" w Pleszewie.
Jury przyznało również 5 wyróżnień. Każdy uczestnik otrzymał drobne gadżety kuchenne oraz książkę kulinarną "Kuchnia PRL-u"
Organizatorem konkursu była Fundacja Animacja prowadząca CWIO w Pleszewie.
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?