MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tak oliwa po wyciśnięciu nie podlega dalszej obróbce....
fot. tycoon751/123RF

Jak wybrać najlepszą oliwę z oliwek? Co znaczy oliwa extra virgin, a czym jest oliwa light? Sprawdź, które rodzaje oliwy są najzdrowsze

Oliwa nierafinowana

Tak oliwa po wyciśnięciu nie podlega dalszej obróbce. Dlatego rozkłada się w niższej temperaturze niż rafinowana i może też szybciej się psuć, tj. jełczeć, gdy zachodzi proces utleniania wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Tylko bez oczyszczania zapewnia jednak korzyści zdrowotne.

Zobacz również

NOWE
Dni Gminy Wielka Wieś. Zabawa z kolorami, a wśród gwiazd Varius Manx

Srebro i brąz mistrzostw Europy dla zawodniczki ze Szczecinka! [ZDJĘCIA]

NOWE
Srebro i brąz mistrzostw Europy dla zawodniczki ze Szczecinka! [ZDJĘCIA]

Polecamy

Zapadł wyrok w sprawie oszusta "na legendę". Działał na terenie całego kraju

GORĄCY TEMAT
Zapadł wyrok w sprawie oszusta "na legendę". Działał na terenie całego kraju

Do Wielkopolski mogą dziś zajrzeć burze

Do Wielkopolski mogą dziś zajrzeć burze

Mistrzowie Motoryzacji. Gala finałowa plebiscytu Polska Press Grupy 22 czerwca

Mistrzowie Motoryzacji. Gala finałowa plebiscytu Polska Press Grupy 22 czerwca