Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji...
fot. Srdjanns74/Getty Images

Dlaczego warto jeść maliny? To świetny przysmak dla osób na diecie i cukrzyków. Włącz maliny do menu, a twój organizm Ci za to podziękuje

Łagodzą objawy przeziębienia i grypy

Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji obecnych w popularnej aspirynie i lekach przeciwgrypowych. Owoce te działają napotnie, dzięki czemu spożywanie surowych lub suszonych malin może w naturalny sposób obniżać gorączkę. Natomiast duża zawartość witaminy C sprawia, że regularne sięganie po maliny wzmacnia układ immunologiczny i zmniejsza podatność organizmu na infekcje.

Zobacz również

Przegląd prasy z Chorzowa w kwietniu

NOWE
Przegląd prasy z Chorzowa w kwietniu

Przegląd prasy z Gorzowa Wielkopolskiego w kwietniu

NOWE
Przegląd prasy z Gorzowa Wielkopolskiego w kwietniu

Polecamy

Znaleziono martwą łanię z raną postrzałową. Policja bada sprawę

Znaleziono martwą łanię z raną postrzałową. Policja bada sprawę

Służby walczyły o życie mieszkańca. Niestety nie udało się go uratować

Służby walczyły o życie mieszkańca. Niestety nie udało się go uratować

Na czym dorobiła się Joanna Przetakiewicz? Prawniczka zarobiła krocie na tym biznesie

Na czym dorobiła się Joanna Przetakiewicz? Prawniczka zarobiła krocie na tym biznesie