MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Łosoś stanowi bogate źródło łatwo przyswajalnego białka,...
fot. pixabay.com/materiał ilustracyjny

Dlaczego warto jeść łososia? Ta ryba ma wiele cennych właściwości odżywczych!

To się dzieje z organizmem, gdy jemy łososia!

Łosoś stanowi bogate źródło łatwo przyswajalnego białka, dlatego też z powodzeniem może zastąpić w diecie drób czy czerwone mięso. W 100 gramach ryby znajdziemy około 20 gramów białka, bez względu na rodzaj hodowli. Ponadto, zawiera również egzogenne aminokwasy, które nie są wytwarzane w organizmie takie jak: leucyna, izoleucyna, walina i lizyna.

Sprawdź wszystkie właściwości łososia --->

Zobacz również

X Regionalne Mistrzostwa w Ratownictwie Medycznym już w czwartek

X Regionalne Mistrzostwa w Ratownictwie Medycznym już w czwartek

Konferencja prasowa prezesa Volley Radomsko: „Chcemy uspokoić sytuację”. ZDJĘCIA

Konferencja prasowa prezesa Volley Radomsko: „Chcemy uspokoić sytuację”. ZDJĘCIA

Polecamy

Auta używane. Samochody, które często zmieniają właścicieli mogą mieć jakieś wady

Auta używane. Samochody, które często zmieniają właścicieli mogą mieć jakieś wady

Smakuje nieziemsko, dodaje energii i orzeźwia. Ta kawa to hit lata!

HIT DNIA
Smakuje nieziemsko, dodaje energii i orzeźwia. Ta kawa to hit lata!

Klęska na maturze z historii. Poziom rozszerzonych egzaminów przerasta maturzystów

Klęska na maturze z historii. Poziom rozszerzonych egzaminów przerasta maturzystów