11 z 15
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Jako deser można jeść dojrzałe owoce bez skórek: jabłka,...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/d7/c7/5ddd5930d28ed_o_large.jpg)
fot. margouillat/123RF
Dieta lekkostrawna – przepisy. Zobacz pomysły na proste dania – lekkostrawny obiad, kolację i śniadanie. Sprawdź, jak je zrobić
Mus z jabłek z cynamonem
Jako deser można jeść dojrzałe owoce bez skórek: jabłka, morele, brzoskwinie, pomarańcze, melony, mango czy banany, najlepiej w formie rozdrobnionej, np. musu czy przecieru.
Można też przyrządzać budynie z dodatkiem tych owoców, kisiele z wyciśniętym z nich sokiem, jak również sięgać po świeże soki z owoców, miód i dżemy bez pestek. Ponieważ jednak należy ograniczyć spożycie dodanych cukrów, jako słodką przekąskę lepiej jest zjeść pieczone jabłko nadziewane kleikiem z ryżu z wanilią albo mus z jabłka duszonego z cynamonem.