Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Stosuj termometr kuchenny z iglicą, by upewnić się, że...
fot. feherandras/pixabay.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Mierz temperaturę wewnątrz większych kawałków

Stosuj termometr kuchenny z iglicą, by upewnić się, że temperatura wewnątrz produktów (zwłaszcza mięsa) przekroczyła 75 stopni Celsjusza, co zapewnia zniszczenie niebezpiecznych bakterii.

Najlepiej jednak nie piecz zbyt dużych kawałków, bo zanim ugotują się w środku, na wierzchu mogą już ulec spaleniu. Co więcej, wewnątrz mogą być pozbawione smaku!

Pamiętaj, że kawałki jedzenia powinny mieć podobne rozmiary, żeby zostały doprawione, a później upieczone w równym stopniu i czasie.

Zobacz również

Gwiazdor „Zatoki szpiegów” kibicuje swojej 16 lat starszej ukochanej!

NOWE
HIT DNIA
Gwiazdor „Zatoki szpiegów” kibicuje swojej 16 lat starszej ukochanej!

Wkurzają Was nowe zakrętki w napojach? Internet aż płonie! Zobaczcie te MEMY!

Wkurzają Was nowe zakrętki w napojach? Internet aż płonie! Zobaczcie te MEMY!

Polecamy

Przymrozki w maju? Jest ostrzeżenie IMGW dla części Wielkopolski

Przymrozki w maju? Jest ostrzeżenie IMGW dla części Wielkopolski

Wypalenie macierzyńskie „wypala” od środka. Co to takiego i jakie są objawy? Sprawdź

Wypalenie macierzyńskie „wypala” od środka. Co to takiego i jakie są objawy? Sprawdź

2. sezon Wednesday. Zdjęcia ruszyły! My już znamy szczegóły tej części

2. sezon Wednesday. Zdjęcia ruszyły! My już znamy szczegóły tej części