Świadczy o tym wybór szkoły średniej, kształcił się bowiem właśnie w tym kierunku. Pierwsze doświadczenia zdobywał w restauracji Borowianka w Ostrowie Wielkopolskim. Później swoje umiejętności doskonalił w resturacji Hagen w Żychlinie. Jak wspomnieliśmy na początku od dekady pracuje w Pleszewie.
Jakimi cechami powinien charakteryzować się dobry kelner? - Sympatyczny, miły, uśmiechnięty, rozmowny, kontaktowy, cierpliwy i uczynny - wymienia kolejne przymiotniki Grzegorz Marciniak. Nawiązywanie nowych znajomości oraz zadowolenie gości po udanych imprezach - te dwie rzeczy sprawiają mu najwięcej przyjemności w pracy. Dla przeciwwagi minusem zawodu kelnera jest konieczność pracy w weekendy i do późnych godzin nocnych.
Praca kelnera to ciężki kawałek chleba, ale też kopalnia anegdot i wesołych sytuacji. - Trudno wymienić jedną historię. U nas jest zawsze miła i wesoła atmosfera - odpowiada pytany przez nas o tę kwestię Grzegorz Marciniak. Kandydat do tytułu Kelnera Roku nie chce zdradzać szczegółów.
Wolny czas poświęca wędkarstwu i majsterkowaniu, a przede wszystkim rodzinie. - Mam dwuletniego synka Oliwiera i wspaniałą żonę Ewę - mówi z dumą. Nominacja w naszym plebiscycie to dla pana Grzegorza wyróżnienie i sympatycznia niespodzianka.
Pensja minimalna 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?