Konkurs kulinarny adresowany jest do kół gospodyń wiejskich oraz stowarzyszeń z terenu powiatu gnieźnieńskiego. Każde wystawi pięcioosobową drużynę, która będzie musiała zaprezentować swoje stoisko promocyjne, trzy różne ciasta oraz danie, które będzie oceniane w konkursie gotowania na żywo.
Smak, zapach, wygląd i pomysłowość potraw oceniać będzie jury pod przewodnictwem szefa kuchni Hoteli Pietrak, w skład którego wejdzie starosta gnieźnieński oraz burmistrzowie i wójtowie gmin.
Zwycięska drużyna zostanie nagrodzona „Złotą Łyżką” senatora Piotra Gruszczyńskiego i będzie reprezentować powiat na Festiwalu Kuchni Wielkopolskiej, który odbędzie się we wrześniu w Pleszewie. Na pozostałe zespoły także czekają nagrody rzeczowe i pamiątkowe dyplomy. Potrawę, która wygra konkurs, będzie można znaleźć w menu hotelowej restauracji.
Zobacz też:
Konkurs kulinarny 2011 - Strzyżewo Paczkowe ze Złotą Łyżką
Konkurs 2012 - Sławno reprezentowało powiat gnieźnieński.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?